Нова Сензорна образователна зала в ДГ "МЕЧО ПУХ"

Нова Сензорна образователна зала в ДГ "МЕЧО ПУХ"

Нова Сензорна образователна зала в ДГ "МЕЧО ПУХ"

25.03.2022 г.

Днес - 25.03.2022 г. на тържествена церемония обявихме откриване на нашата нова зала - Мултисензорна образователна зала. Тя е резултат от работата ни по проект "Подкрепа за приобщаващото образование" на МОН, финансиран по програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020“.

Възпитаници на детското заведение приветстваха гостите и отправиха послание „Да бъдем умни и етични дори с тез, които са различни“.

А Станимира Димитрова - началник отдел Образование към Община Стара Загора се обърна към присъстващите с думите: „Желая Ви да бъдете здрави, да имате много благи вести и да продължавате да се развивате“.

На тържеството присъстваха г-жа Станимира Димитрова - началник отдел Образование към Община Стара Загора, г-жа Дарина Бонева - старши експерт Приобщаващо образование към РУО Стара Загора, г-жа Ваня Трайкова - директор на Център за ранно детско развитие и други обществени личности.

Децата представиха достойно детската ни градина със своите отлично изпълнени песни и стихчета. Сензориката е основен дял в Монтесори педагогиката. Тук идеята е, че образованието на сетивата предшества образованието на интелекта. Сетивата като изследовател на света, отварят пътя към знанието. На добър час и сполука!